Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Αντιδρούν στη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη Ινδία και Ρωσία

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην Λιβύη.  Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της ασφαλείας του ΟΗΕ για επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και τη λήψη "κάθε άλλου απαραίτητου μέτρου", οι δύο πρώτες χώρες που αντέδρασαν επισήμως, καταδικάζοντας το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης ήταν η Ρωσία και η Ινδία.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ινδού πρωθυπουργού Μανμοχάν Σινγκ αυτό που επιζητείται είναι οι πολίτες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής να λάβουν τις αποφάσεις τους "εκτός (οποιασδήποτε) ξένης ανάμειξης", μετά την ψήφιση της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη. Σε ότι αφορά τη στάση της Ρωσίας, ο ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλι Τσούρκιν χαρακτήρισε "λυπηρό" το ότι "επικράτησε το πάθος για χρήση στρατιωτικής ισχύος" τονίζοντας πως η χώρα του είχε προτείνει μια απόφαση που καλούσε σε κατάπαυση του πυρός.
Η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία, μαζί με τη Γερμανία και τη Βραζιλία, απείχαν από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη.
http://www.contra.gr/Life/News/314684.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου