Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ποιοι φοβούνται το κίνημα «Δεν πληρώνω»;


Reuters: «Πιο ύπουλο κι από τις απεργιακές κινητοποιήσεις ή τους αναρχικούς που πετάνε μολότοφ».

 

Στην «Ημερησία» διαβάζουμε σήμερα, πως το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters εξαπέλυσε χθες σφοδρή επίθεση κατά του κινήματος «Δεν πληρώνω» με εκτενές άρθρο για τους «κινηματίες» που αρνούνται να καταβάλουν διόδια στους οδικούς άξονες και εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες. Το πρακτορείο χαρακτηρίζει το «κίνημα» πιο ύπουλο κι από τις απεργιακές κινητοποιήσεις ή τους αναρχικούς που πετάνε μολότοφ ενώ τονίζει ότι απειλεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Ελλάδας να ξεφύγει από την κρίση χρέους που συγκλονίζει την Ευρωζώνη.
Επισημαίνει επίσης ότι κίνητρο όσων αρνούνται να πληρώσουν διόδια, εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς, το τέλος της ΔΕΗ ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες είναι η αγανάκτηση απέναντι στις μειώσεις των μισθών και τις αυξήσεις φόρων, την ώρα που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που θεωρούνται υπεύθυνοι για την κρίση απολαμβάνουν την πλήρη ατιμωρησία.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύτηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα, το 56% των Ελλήνων εγκρίνουν αυτού του είδους τη διαμαρτυρία, έναντι του 39% που είναι αρνητικοί.
Το κίνημα που ξεκίνησε ως αντίδραση μιας ομάδας κατοίκων απέναντι στα διόδια της εθνικής οδού, κέρδισε τη στήριξη αριστερών ομάδων και ενισχύθηκε έπειτα από την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς. Σήμερα, το κίνημα ισχυρίζεται ότι αριθμεί περισσότερα από 10.000 εγγεγραμμένα μέλη, επισημαίνει το Reuters.
Περισσότερα από 82.000 άτομα έχουν επισκεφτεί το site του, το http://denplirono.wordpress.com, μέσω του οποίου παρέχονται οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιος να μην πληρώσει τα διόδια.
Σύμφωνα με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητοδρόμους, ο αριθμός όσων αρνούνται να πληρώσουν διόδια έχει αυξηθεί από το 6% στο 15-18% σε λιγότερο από ένα χρόνο.
Σύμφωνα με την ανάλυση, η κατάσταση απειλεί όχι μόνο τα δημόσια οικονομικά, αλλά και το ύψους 8,7 δισ. ευρώ πρόγραμμα για την επέκταση του οδικού δικτύου, το οποίο όπως επισημαίνεται, είναι απαραίτητο για να έρθουν νέες επενδύσεις και να βγει η χώρα από την ύφεση.
«Μιλάμε για 8.000 χρήστες την ημέρα που δεν πληρώνουν», δηλώνει η Φανή Λάμπρου, εκπρόσωπος της εταιρείας Νέα Οδός. Αυτό συνεπάγεται ζημιά τουλάχιστον 16.000 ευρώ την ημέρα.
Ποιοι βλάπτονται στην ουσία από τη δράση αυτού του κινήματος και γιατί χαρακτηρίζεται ως «πιο ύπουλο κι από τις απεργιακές κινητοποιήσεις ή τους αναρχικούς που πετάνε μολότοφ», από το Reuters;
Η απάντηση είναι απλή:
Αυτοί που βλάπτονται άμεσα είναι, Ο «Βασικός Μέτοχος» του Καραμανλή, ή οι «Διαπλεκόμενοι» του Σημίτη. Στον λαό είναι αλλιώς γνωστοί ως: οι ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ.
Οι εργολάβοι αυτοί -που ελέγχουν εκτός των άλλων και τα ΜΜΕ- έχουν λειτουργήσει τα τελευταία τριάντα χρόνια ως κατακτητές.
Ιδού μερικά από τα …«θεάρεστα» έργα τους, που έκαναν το ποτήρι να ξεχειλίσει:
Παραβίασαν τις υποχρεώσεις τους για τα παράπλευρα οδικά δίκτυα, αρνήθηκαν να συνδιαλλαγούν με τις τοπικές κοινωνίες που βρέθηκαν φόρου υποτελείς για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, προώθησαν πλήρη αδιαφάνεια στα οικονομικά τους στοιχεία και την απόσβεση των επενδύσεών τους, έδειξαν αλαζονεία όταν οι οδηγοί-πελάτες τους άρχισαν να πιέζονται με την οικονομική κρίση και τα ακριβά καύσιμα.
Ποιο ήταν εύλογα το αποτέλεσμα; Να βρεθούν στο επίκεντρο της οργής των πολιτών και στο στόχαστρο ενός πολύμορφου και αυθόρμητου κινήματος, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έδειχναν να απολαμβάνουν την πολιτική τους ισχύ και τη δυνατότητα να επιβάλλουν αποφάσεις στο πολιτικό σύστημα.
Και γιατί θεωρείται το κίνημα αυτό «ύπουλο»;
Διότι αποτελεί την πρώτη αυθόρμητη μη χειραγωγημένη λαϊκή αντίδραση.
Αυτό είναι ο μέγας εφιάλτης της Νέας Τάξης!

Alkimos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου