Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Σημαντική εξέλιξη στο «μέτωπο» των διοδίων: Στελέχη του ΠΑΜ, ζήτησαν από την αστυνομία, να συλλάβει τους υπευθύνους για «παρακώληση συγκοινωνιών».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τροπή πήρε η υπόθεση των διοδίων, καθώς στελέχη του Πατριωτικού Μετώπου που περιόδευαν στην Πελοπόννησο, κάλεσαν την Τροχαία Κορίνθου να ενεργοποιήσει την διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης του υπευθύνου των διοδίων του Ζευγολατιού, για παρακώληση συγκοινωνιών.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου, στη διαδρομή μεταξύ Κορίνθου-Πατρών, στα διόδια της άθλιας εθνικής οδού του Ζευγολατιού, στο σημείο που έχουν αναρτηθεί πινακίδες με την ένδειξη «προσοχή θανατηφόρα ατυχήματα», ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΠΑΜ, ζήτησε από τον υπεύθυνο των διοδίων να του δώσει «πιστωτική χρέωση» όπως ο νόμος ορίζει.

Ο υπεύθυνος των διοδίων ενημέρωσε το στέλεχος του Πατριωτικού Μετώπου «πως ο νόμος άλλαξε», και πως «θα καλέσει το παρακείμενο περιπολικό της Τροχαίας Κορίνθου για να αφαιρεθούν οι πινακίδες, το δίπλωμα οδήγησης και να επιβληθεί το πρόστιμο των 200 ευρώ». Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜ του απάντησε πως «δεν έχει καμία αντίρρηση να κληθεί η αστυνομία, υπενθυμίζοντας στον υπεύθυνο των διοδίων πως ο νόμος Ρέππα-Καστανίδη-Παπουτσή, δεν έχει ακόμη διαβιβασθεί αρμοδίως στις αστυνομικές αρχές, και να μην λέει ψέματα». Ο υπεύθυνος των διοδίων, κάλεσε τελικά τον επικεφαλής του παρακείμενου περιπολικού αρχιφύλακα της Τροχαίας Κορίνθου, από τον οποίο και ζήτησε εφαρμογή του νέου νόμου. Στη συνέχεια το στέλεχος του Κινήματος, ζήτησε από τον αρχιφύλακα, «να συλλάβει αμέσως με τη διαδικασία του αυτοφώρου τον υπεύθυνο των διοδίων, για παρακώληση συγκοινωνιών».

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα πήραν μια πολύ ενδιαφέρουσα τροπή: Ο Αρχιφύλακας της Τροχαίας Κορίνθου, σε έντονο και προειδοποιητικό ύφος, ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ, ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ. Όπερ και εγένετο, από τον υπεύθυνο των διοδίων, ο οποίος έδωσε εσπευσμένη εντολή να ανοίξει η μπάρα, ενώ στη συνέχεια συμπληρώθηκε το σχετικό έντυπο «αδυναμίας πληρωμής διοδίων» το οποίο ο εκπρόσωπος του ΠΑΜ υπέγραψε, «με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος».

«Ηθικόν δίδαγμα»:
1.    Ο νόμος Ρέππα-Καστανίδη-Παπουτσή, δεν έχει διαβιβασθεί ακόμη αρμοδίως στις αστυνομικές αρχές.
2.    Οι υπεύθυνοι των διοδίων, έχουν πάρει εντολές να λένε έως και ψέματα στους πολίτες, για να τους εκφοβίσουν.
3.    Όσο υπάρχουν έντιμοι υπηρεσιακοί παράγοντες όπως ο συγκεκριμένος Αρχιφύλακας της Τροχαίας Κορίνθου, μπορούμε να ελπίζουμε πως υπάρχουν άνθρωποι του νόμου, στον δυστυχισμένο τούτο τόπο που κυβερνούν σήμερα οι νεοταξίτες της κατοχικής συμμαχίας των τοκογλύφων, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να μην παίξουν το παιχνίδι τους, αλλά να τηρήσουν το Σύνταγμα και τους νόμους του Ελληνικού Κράτους.
4.    Περιμένουμε επιτέλους μία από τις ιδιωτικές εταιρίες που εκμεταλλεύονται τα διόδια των εθνικών κατά τα άλλα οδών, να οδηγήσει μια έστω υπόθεση άρνησης πληρωμής διοδίων στη δικαιοσύνη. Έτσι ώστε, να έχουμε μια ολοκληρωμένη απόφαση του φυσικού δικαστή και όχι τις μέχρι σήμερα μη σύννομες διαδικασίες για την είσπραξη των διοδίων, οι οποίες στηρίζονται στις απειλές των ψευτών και πολιτικών απατεώνων που κυβερνούν τον τόπο και έχουν παραδώσει την εθνική περιουσία στα χέρια εργολάβων.
5.    Σε αναμονή της κατάθεσης και ψήφισης του ναζιστικής έμπνευσης νόμου περί «εχθροπάθειας», διατελούμε και εμείς, με «ιδιαίτερη συμπάθεια», κατά των γελοίων και πανικόβλητων «σοσιαλιστών» και των αριστεροδέξιων δεκανικίων τους. Εξ’ άλλου, όπως θα φανεί στις επόμενες μέρες, το πρώτο σαφές, αντινεοταξίτικο σύνθημα «ήλθε η ώρα να τα μαζεύετε», από την τοπική κοινωνία της ιστορικής Αιγιάλειας, δείχνει πως επιτέλους θα ακουστεί, όπως και θα εξηγηθεί σε επόμενη ανακοίνωση του Πατριωτικού Μετώπου. Ως εδώ και μη παρέκει λοιπόν και συγκροτημένη πια προετοιμασία για την Ελλάδα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού που ονειρεύτηκαν οι αγωνιστές, οι μάρτυρες, οι σοφοί και οι ποιητές μας.

Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά: Πατριωτικά. Για την επιστροφή στην κοινωνία της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Για να πάρουν τα όνειρα του ποιητή, εκδίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου