Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ,ΠΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε',ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΠΙΛΩΝΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΤΙ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ !!!


ΕΥΓΕ,ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ!


Εμείς εδώ,σας έχουμε κατηγορήσει για πάρα πολλά:Δεν μπορούμε όμως να μη σας δώσουμε θερμά συγχαρητήρια για το θάρρος σας να διαβάσετε την επιστολή του Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγορίου Ε' προς τον Επίσκοπο Σαλώνων Ησαία ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1820,που αποδεικνύει τη συμμετοχή του στον Εθνικοαπελευθερωτικό Ξεσηκωμό!
Όπως φαίνεται στην επιστολή,ο Πατριάρχης δίνει οδηγίες στον Επίσκοπο για την οργάνωση των κινήσεων υπό άκρα μυστικότητα,ζητώντας του παράλληλα να εξαπατάει τους Τούρκους με ψέματα για να κρύψει την προετοιμασία για τον Αγώνα!

ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΕΛΕΕΙΝΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟ Ε'!

Και δεδομένου πως ΠΟΛΛΟΙ ΕΞ'ΑΥΤΩΝ βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη Δοξολογία,η ανάγνωση της συγκεκριμένης επιστολής αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία!

Ξανά,μπράβο στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο γι'αυτή την "υπενθύμιση" προς κάποιους που,όντας ανιστόρητοι,καμώνονται πως...ξαναγράφουν την Ιστορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου