Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση από το μέτωπο "Αττική Οδός"- Μια πρώτη σημαντική νίκη σε έναν μακρύ αγώνα.


Tο πρωί (16.3.201)1 συναγωνιστές των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» δέχθηκαν τηλεφωνήματα από την Τροχαία... της Αττικής οδού, προκειμένου να παραλάβουν τις πινακίδες αυτοκινήτου που τους είχαν αφαιρεθεί. Οι συγκεκριμένοι συναγωνιστές είχαν ζητήσει από τους υπαλλήλους της Αττικής οδού πιστωτικά σημειώματα ΛΟΓΩ αδυναμίας πληρωμής, κατά την διέλευση τους. Οι....
υπάλληλοι είχαν αρνηθεί την έκδοση τους.
Η τροχαία της Αττικής οδού, μέχρι σήμερα, όταν παρευρίσκετο στους σταθμούς διοδίων της Α.Ο. , λειτουργούσε σαν Ιδιωτική Security της πολυεθνικής. Επέβαλλε πρόστιμο 200 ευρώ (ΝΤΡΟπολογία Ρέππα) και αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος για 20 ημέρες σε όσους δήλωναν αδυναμία πληρωμής και ζητούσαν νομότυπα ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ.Επισημαίνουμε ότι στις καταγγελίες μας να δεχθούν μηνύσεις σε βάρος των ανθρώπων της εταιρίας για παράνομη κατακράτηση και παρακώληση συγκοινωνίας, αδίκημα που διώκεται ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ισχυρίζονταν ότι δεν το γνώριζαν!!!. Παράλληλα σε όσα περιστατικά έχουμε καταγράψει και καταγγείλει, η τροχαία της Αττικής οδού, δρώντας κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και κατά παράβαση των καθηκόντων της, καλούσε τους μη δυνάμενους να πληρώσουν οδηγούς να περάσουν την μπάρα (την οποία άνοιγαν οι ίδιοι οι υπάλληλοι) και να πάνε 50 μέτρα πιο εκεί να συζητήσουν το θέμα. Εκεί , χωρίς καμιά εξήγηση έβγαζαν μπλοκάκια και κατσαβίδια , επιβάλλοντας πρόστιμα και ξηλώνοντας πινακίδες!!! Απαντήσαμε σε αυτή τη στάση με μηνύσεις τόσο σε αστυνομικά όργανα της τροχαίας για παράβαση καθήκοντος και παράνομη κατακράτηση, όσο και στους υπευθύνους της Αττικής οδού.
Τα καθημερινά προγραμματισμένα αλλά και αιφνιδιαστικά ανοίγματα της Αττικής οδού από μέλη των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ η παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, και η κατακραυγή ολόκληρης της κοινωνίας για την συμπαιγνία κυβέρνησης – μεγαλοεργολάβων και τροχαίας της αττικής οδού για τα συμφέροντα των Πολυεθνικών εταιριών εκμετάλλευσης των δημόσιων δρόμων υποχρέωσε την Τροχαία Αττικής οδού να αλλάξει την απαράδεκτη στάση της. Έτσι μετά την επιστροφή πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας κ.λ.π. στους συναγωνιστές, οι αξιωματικοί της Τροχαίας ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑ στα αρμόδια κρατικά όργανα περί νομιμότητας της μη έκδοσης πιστωτικού, που αποτελεί νόμιμο και υποχρεωτικό φορολογικό στοιχείο, αλλά και περί της νομιμότητας επιβολής προστίμου του ΚΟΚ σε όσους δηλώνουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν.Το κίνημα μας συνεχίζει ορμητικά και ακάθεκτα να παλεύει για Ελευθέρους δρόμους χωρίς διόδια. Κανένας εφήμερος Ρέππας δεν μας τρομάζει με τις ΝΤΡΟΠΟλογίες του που αντιμάχονται ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Αντίθετα μας εξοργίζουν, πυκνώνουν και δυναμώνουν τους αγώνες μας. Οι υπάλληλοι της Τροχαίας είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ και δεν μπορεί κανένας Ρέππας να τους υποχρεώσει να δουλέψουν για τις πολυεθνικές και τα συμφέροντά τους.
Με την ευκαιρία απευθυνόμαστε ξανά στους φίλους και συναδέλφους εργαζόμενους στα διόδια και ιδιαίτερα στους σταθμούς διοδίων της Αττικής Οδού. Τους καλούμε να αντιληφθούν ότι δεν είναι συνέταιροι της ιδιοκτησίας που διαχειρίζεται παράνομα τους δημόσιους δρόμους. Η αδηφαγία των αφεντικών θα στείλει και αυτούς σύντομα στην ανεργία με την ηλεκτρονική είσπραξη των διοδίων που σχεδιάζουν οι εθνικοί εργολάβοι. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους στη δουλειά, αλλά είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν, όσοι δεν το κάνουν, τα δικαιώματα των υπολοίπων συμπολιτών μας. Όσοι παρά ταύτα συνεχίζουν να λειτουργούν στην αντίθετη κατεύθυνση θα μας βρουν απέναντί τους. Θα συνεχίσουμε να υποβάλλουμε και μηνύσεις για παράνομη κατακράτηση σε όλους ανεξάρτητα από την ταξική τους θέση. Η ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ Η ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ. Είναι υποχρεωμένοι να πάρουν θέση! Καλούμε τους συμπολίτες μας να πυκνώσουν με τη συμμετοχή τους τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ και τις ΔΡΑΣΕΙΣ μας. Οι Αγώνες θα φέρουν τη νίκη! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

http://hellasxg.blogspot.com/2011/03/blog-post_5961.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου