Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

ΣΟΚ!! Η Αίγυπτος δεν θα σωθεί, αναβλήθηκε η επίσκεψη Παπανδρέου.

Βασικά ήταν μια πρωτοβουλία χωρίς προηγούμενη συνεννόηση  με κανέναν και χωρίς να μεταφέρει κάποιο μήνυμα εκ μέρους της ΕΕ. Ήταν ένα ταξιδάκι δηλαδή  -δήθεν πρωτοβουλία- για προσωπική προβολή  και κονσομασιόν, με  όλα τα έξοδα πληρωμένα από το ελληνικό δημόσιο.  Παρόλα αυτά επιχειρήθηκε να περάσει επικοινωνιακά ο Παπανδρέου ως αγγελιοφόρος  της ΕΕ, τόσο στο εξωτερικό: Greek PM to take EU message to Egypt
όσο και στο εσωτερικό: Αποστολή Παπανδρέου στο Κάιρο.
Αφήνωντας κατά μέρος την περίπτωση Παπανδρέου και περνώντας  στο δια ταύτα  και στα σοβαρά, το κουαρτέτο για την Μ Ανατολή έχει συνάντηση αύριο και μεθαύριο η Λαίδη Άνιστπν  θα πάει εκεί ως ΥΠΕΞ της ΕΕ μεταφέροντας το μήνυμα της ΕΕ. Οπότε ο Παπανδρέου εκεί θα παρίστανε τον Μαιντανό όπως τα είπαμε εδώ: Μαϊντανός στην Αίγυπτο..

Όπως ανακοινώθηκε η επίσκεψη  Παπανδρέου θα πραγματοποιηθεί «μόλις διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες». 
Σε συνέχεια των σημερινών εξελίξεων στην Αίγυπτο και μετά από σχετικές συνεννοήσεις με την αιγυπτιακή ηγεσία, αποφασίστηκε η αναβολή της προγραμματιζόμενης για αύριο επίσκεψης του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Κάιρο.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «ο πρωθυπουργός, είναι σε συνεχή επαφή με την αιγυπτιακή ηγεσία και προτίθεται να πραγματοποιήσει την επίσκεψή του στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, μόλις διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες».
Τέλος, ο πρωθυπουργός, σχετικά με τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, είχε σήμερα τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.
Η Αιγυπτος δεν θα σωθεί, αναβλήθηκε η επίσκεψη Παπανδρέου και οι Αιγύπτιοι τραβούν τα μαλιά τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου