Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!!!!


“Όλοι οι πρεσβευτές καλούνται να επιστρέψουν στην Ουάσιγκτον!

Editorial σε modernsurvivalblog.com
Σε μια πρωτοφανή κίνηση, προφανώς ένα γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, σχεδόν όλοι οι Αμερικανοί πρέσβεις, από όλα τα κράτη (που υπηρετούν), κλήθηκαν πίσω στην Ουάσιγκτον για μια διάσκεψη κορυφής αυτή την εβδομάδα.
Ανταπόκριση του politico.com, “από όλα σχεδόν τα 260 προξενεία των ΗΠΑ και τις πρεσβείες, όλων των βαθμίδων διαπιστευμένοι σε περισσότερες από 180 χώρες, οι Πρέσβεις αναμένεται να συγκληθούν σε συνεδρίαση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με άγνωστο το αντικείμενο της πρώτης στο είδος της συνάντησής τους”.
Ανταπόκριση του huffingtonpost.com , «Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, συγκάλεσε μια άνευ προηγουμένου συνάντηση, του συνόλου των Αμερικανών πρεσβευτών».
Η πρώτη λογική σκέψη που έρχεται στο μυαλό είναι:
Κοιτάζοντας πίσω σε όλες τις προηγούμενες παγκόσμιες κρίσεις, ποιο να είναι αυτό, που θα μπορούσε σήμερα να είναι τόσο σημαντικό, προφανώς περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο παρελθόν, να καλέσει όλους τους Πρέσβεις πίσω στην Ουάσιγκτον;;;;
Στον ορίζοντα πλανόνται διάφορες θεωρείες σε πνεύμα συνωμοσίας.

Για να πάρετε όλες τις κατευθύνσεις, για ιστορικές εξελίξεις που θα συμβούν στο μέλλον???
Για να προκαθορίζω διευθέτηση η βαθμολογία του χρέους μεταξύ των εθνών πριν δρομολογηθεί η καθιέρωση ενός νέου παγκόσμιου νομίσματος???
Για μια υποτίμηση του νομίσματος του δολαρίου???

Η Κίνα μας κάλεσε να πληρώσουμε το χρέος μας??? (των ΗΠΑ)
Νέες αποκαλύψεις από το Wikileaks, από τις οποίες κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρή ζημιά (τα Αμερικάνικα συμφέροντα)???
Υπάρχουν φόβοι διαρροών από τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες για κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να συζητήσουν???

Ενώ το κύριο και μεγαλύτερο μέλημα των Αμερικανών, είναι να ασχολούνται με το Superbowl αυτή τη στιγμή, σχεδόν καμία αναφορά σχετικά με την εκδήλωση δεν θα μπορέσετε να βρείτε. Είναι χάσιμο χρόνου να προσπαθούμε να βρούμε κάτι μέσα στο σκοτάδι.
Θα μπορούσε αυτό να μην είναι στην πραγματικότητα τίποτα σοβαρό και απλώς συγκλήθηκε για «πρώτη φορά» μια τέτοια συγκέντρωση για να συζητήσουν τις «κανονικές» επιχειρήσεις (ρουτίνας);;;; Ενστικτωδώς, εξ αρχής αυτή η δραστηριότητα προκαλεί υποψίες.
Μείνετε συντονισμένοι.

Ενημέρωση βρήκαμε σε αυτόν τον σύνδεσμο, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με τίτλο «Ανακοίνωση προς τους δημοσιογράφους» την 1η Φεβρουαρίου. Αυτήν την συνάντηση «επισήμως» είναι κάτι που το ονομάζουν QDDR:
http://www.state.gov/s/dmr/qddr/
=====>> Η Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, συγκάλεσε την πρώτη Παγκόσμια Διάσκεψη Αρχηγών των (Διπλωματικών) Αποστολών. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί πρεσβευτές θα συγκεντρωθούν από όλο τον κόσμο ταυτόχρονα. Ένας βασικός στόχος της διάσκεψης θα είναι η προετοιμασία για την εφαρμογή των συστάσεων, στο (πρόγραμμα) “Τετραετής Διπλωματία και Επανεξέταση Ανάπτυξης” (QDDR)
“Η QDDR παρέχει ένα προσχέδιο για την βελτίωση της Αμερικανικής «πολιτικής δύναμης» για τη καλύτερη προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων και να γίνουμε οι καλύτεροι φίλοι για τον στρατό των ΗΠΑ”.
Ορισμένοι από τους στόχους της QDDR είναι:

  • Η δημιουργία μιας θέσης Υφυπουργού για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον
  • Θέσπιση νέου γραφείου για (τη διαχείριση) των Ενεργειακών Πόρων
  • Η δημιουργία μιας θέσης Υφυπουργό Εξωτερικών για την ασφάλεια των πολιτών
  • Η (δημιουργία μιας θέσης) Υφυπουργού Εξωτερικών για τον έλεγχο των όπλων και των Θεμάτων Διεθνούς Ασφαλείας
  • Η Δημιουργία ενός γραφείου για την Αντιτρομοκρατία
  • Η δημιουργία μιας θέσης Συντονιστή για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης<<=====
Εν ολίγοις, φαίνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα, για πιο αποτελεσματικό έλεγχο της εξωτερικής πολιτικής και των γραφείων των πρεσβευτών των ΗΠΑ. Τα περί “QDDR” είναι η μόνη επίσημη εξήγηση που δόθηκε από το κράτος, ως προς την αιτία για την πρόσκληση όλων των πρεσβευτών στις ξένες χώρες. Ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να συμβαίνει, πίσω από τις κλειστές πόρτες των αιθουσών συνεδριάσεων…….
Διαβάστε περισσότερα άρθρα σύνταξης σε modernsurvivalblog.com

Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου